Adin Ross ”Kim Jong Un intervju” slår rekord

Den kontroversielle streamern drog enorm publik till sin stream på Kick, som även innehöll Andrew Tate

Streamern Adin Ross har på kort tid blivit en av världens populäraste innehållsskapare online, över flera olika plattformar. Han började dock på Twitch, men efter att ha blivit permanent avstängd under våren 2023, samt skapat kontroverser för sitt samröre med anklagade människohandlaren Andrew Tate, var det oklart om hans karriär skulle kunna återhämta sig.

Trots motgångarna har dock Ross på senare tid blivit ansiktet för Twitch största rival Kick, som tagit mer och mer plats i takt med den explosionsartade popularitetsökningen för live-content. Hype för hans streams på plattformen gick i taket under veckan när han avslöjade att han skulle intervjua Nordkoreas diktator Kim Jong Un, under natten till torsdag den 21:e september svensk tid.

Strax innan Ross sändning sköt hans normala snitt för tittare i höjden när tiotusentals användare klickade in i sista minuten. Enligt Stream Charts är detta nu hans högsta tittarsiffra någonsin med över 333 506 tittare live, vilket tog titeln från honom själv för den mest sedda streamen någonsin på plattformen.

Haken var dock att det inte var den riktiga diktatorn som dök upp i streamen, utan en imitatör vid namn Howard X som Ross anlitat på Cameo. Ross spelade som att det vore på riktigt under hela streamen och han tog senare även in Andrew Tate i samtalet. I kommentarsfältet och på sociala medier har reaktionerna varit blandade, men majoriteten av tittarna har kallat situationen för ett "billigt PR-trick", samtidigt som några få har kallat det smart. Du kan spana in förstan delen av streamen på Youtube ovan.