• Foto: YouTube

Andrew Tate åtalas i Rumänien

Efter tidigare misstankar och häktning åtalas han nu för bland annat människohandel, riskerar långt fängelsestraff

Skandal-"influencern" Andrew Tate har tidigare suttit häktad i Bukarest, Rumänien under nästan ett helt år för misstänkt människosmuggling, våldtäkt och organiserad brottslighet. Sedan slutet av mars 2023 har han dock suttit i husarrest i väntan på åtal, vilket nu enligt Reuters slutligen väcks av rumänska åklagare.

Andrew och hans bror Tristan Tate åtalas nu för människohandel och organiserad brottslighet. Enligt åtalet har brottsligheten pågått under lång tid och avsikten har varit att utnyttja kvinnor sexuellt, genom en operation som skötts av bröderna och två kvinnliga medarbetare från Rumänien. Åklagarna hävdar att bröderna rekryterade sina offer genom att förföra dem och falskeligen påstå att de ville ha en relation eller ett äktenskap, för att sedan utnyttja dem sexuellt.

Tristan Tate åtalas även själv för att ha anstiftat andra att begå våldsbrott och Andrew Tate är åtalad för ett fall av våldtäkt. De båda bröderna nekar till alla anklagelser. Det finns sju kvinnliga målsägare i fallet. Enligt rumänsk lag har nu en domare 60 dagar på sig att gå igenom fallet för att godkänna det för rättegång. Håll utkik på dopest.se för mer nyheter om fallet framöver.