Foto: Pressbild / ABF

AKI följer upp EP med singeln ”Rösten”

Uppsala-ikonen tar med sig en legendar i form av chilenska artisten Cester till ny eftertänksam låt, producerad av Masse

Uppsalas egna AKI har under sin karriär blivit ikon för svensk hiphop både som en del av gruppen Labyrint och i sin egen rätt. Nyligen släppte han EP:n STHLM SNDRM med Mack Beats och satte ner foten för alla som ens tänkt tanken på att han börjat bli ringrostig, med djupt reflekterande texter som gör upp med både den svenska samtiden och AKIs egna relation till hiphop.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av AKI (@akivonlabyrint)

Det har inte ens hunnit gå en månad men nu är han tillbaka igen med singel "Rösten", som enligt hans Instagram är en del av ännu en EP vid namn BJÖRNLIGAN. Med sig på låtan har trotjänaren Masse Salazar som producent, men även ett internationellt namn i form av den chilenska dancehall & RnB-legenden Cestar som haft en lång och framgångsrik karriär i Sydamerika (och som även gästade på Masses klassiska mixtape Gott & Blandat 2 under 2008).

“Hiphop ger oss en röst för att prata ut om sånt som vi behöver få ut. Den här låten handlar om det. Om hur viktigt det är att lyssna på rösten inuti och använda sin röst till att prata om verkliga problem och ansvaret som kommer med att göra musik. Hur vi är rösten från gatan och världens ghetton. Ibland säger vi obekväma saker som måste sägas”, säger AKI om låten.

Lyssna på "Rösten" och mer ny musik i DOPEST Playlist!