AKI släpper ”Fööör Bra” – andra släppet från kommande skiva

Producerad av Sai.

Redline-signade hiphop-ikonen AKI inleder året med den nya singeln “Fööör bra”. Låten följer upp spåret “The Nogo Show”, samt debutalbumet Skokartongen från 2019. På “Fööör bra” målar han en bild av sin verklighet över ett old school beat. För produktionen står ingen mindre än Sai som är AKI:s vän och kollega sedan långt tillbaka. Under den tid då AKI var en del av rapgruppen Labyrint från Gottsunda, agerade Sai både DJ och producent. Singeln blir hans andra släpp (efter "The Nogo Show") inför en kommande skiva. 

 

"Låten är producerad av min broder @sai_causes och är en sån låt där jag bara skrev o lät versen ta mig dit jag hamnade och det blev en låt som handlar om lite allt möjligt, bara bars", berättar AKI.

 

Med över tio år i branschen kan AKI beskrivas som en av de mest inflytelserika artisterna på den svenska hiphopscenen. Hans karriär kickade igång redan 2007 då han tillsammans med Jacco, Dajanko och Sai startade gruppen Labyrint. Under fjolåret begav sig Labyrint ut på en avslutande sommarturné och avslöjade att det var dags för gruppen att ta en paus. Det har dock inte stoppat AKI från att fortsätta släppa musik på egen hand. Redan 2012 kom rapparens första solosläpp i form av dubbelsingeln “När solen går ner” / “Dårhur”. “När solen går ner" har tillsammans med spår som “Räpmashäkel” och “Botkyrka del 2” blivit några av hans mest hyllade låtar. 

Musikvideon till “Fööör bra” väntas släppas på måndag. Lyssna på låten nedan!