Alan Max musikdebuterar med 2M-gästade "Foreign Car"

Profilen som synts till på TikTok, Youtube, Instagram & mer har nu själv gett sig in i musikbranschen – hör hans första singel här

Alan Max har under de senaste åren byggt en stark närvaro på sociala medier för sina rapporteringar inom den svenska musikvärlden. De flesta känner igen honom från TikTok, YouTube och Instagram, men nästa steg och en dröm har länge varit att DJ:a samt skapa musik med Sveriges vassaste talanger.

Nu tar Alan första steget i den riktningen genom ”Foreign Car”, en singel som gästas av Västeråsrapparen 2M. Detta är inte en slump då även Alan är från staden, stadsrötter som främjas i en fartfylld och energisk låt om en rushig livsstil av glamour såväl som mörker. Soundet lånar från den house-hiphop som populariserades av franska rappare och som sedan blivit global under de senaste åren.

Alan agerar främst som exekutiv producent i studion och kommer med visionen till hela låten som han sedan presenterar till artisten. Han jobbar tillsammans med Gävle-producenten Flexin on the track för att få fram denna idé i soundet och de co-producerar även denna låt tillsammans.

Lyssna på ”Foreign Car” och mer ny musik i DOPEST Playlist!