ALEKS släpper singeln ”Min Broder” – skänker intäkterna till ”Förorten mot våld”

Aleks släpper en betydelsefull låt i ett försök att uppmana unga killar att välja en annan väg

Aleks är tillbaka med årets första låt, "Min Broder". Senast Aleks släppte något eget var i samband med singeln "Miami" som släpptes i september förra året. Under det året rapporterades 43 fall av dödligt våld i Sverige och bara de första fem månaderna detta år har minst 35 skottlossningar inträffat i Stockholm som resulterat i 9 avlidna.

Nu har Aleks fått nog. Mot bakgrund av detta väljer Aleks att släppa en betydelsefull låt vars syfte är att uppmana unga killar att välja en annan väg.

”Som medmänniska kan jag inte bara sitta och kolla på när unga grabbar skjuter ihjäl varandra. Jag vet hur det är att förlora vänner och anhöriga i dödligt våld och det är inget som någon ska behöva gå igenom, varken offer eller familj. Dagens unga mördar varandra över struntsaker och det tynger mitt hjärta. Om denna singel kan få en endaste människa att tänka om så är det en seger i sig. ”

Singeln "Min broder" handlar om det falskspel och svek som många utsätter varandra för samtidigt som de kallar varandra för ”bröder”. Alla intäkterna från singeln går oavkortat till Förorten Mot Våld (FMV), en folkrörelse som bildats i samband med att allt fler mördats i socioekonomiskt utsatta områden.

”När någon skjuts ihjäl är det fler än den mördade som drabbas och det är något som ofta glöms bort. Jag hoppas verkligen att vi alla vaknar upp och gör något åt de dödliga våldet vi har i vårt samhället. Arbetet som eldsjälarna i FMV lägger ner är ovärderligt och för mig känns det självklart att skänka singelintäkterna till dem.”

I inledningen av låten hör vi ett utdrag ur den klassiska filmen "A Bronx Tale" från 1993 med Robert De Niro: ""It don't take much strength to pull a trigger. But try and get up day after day and work for a living. That's strength". Singeln är producerad av Pause Beats, medan Luciano Vargas har mixat och mastrat singeln. Gör en god gärning genom att lyssna på Aleks "Min Broder" nedan.