Alex Ceesay reflekterar över livet på albumet ’Fightas mot demoner’

Gästas av Ken Ring, DON V och Tounisiano

I oktober 2019 greps den svenska rapparen Alex Ceesay misstänkt för ett uppmärksammat mord i Knivsta där en man hittades död. I juni 2020 friades han från anklagelserna. Kort efter att han frikänts firade han friheten med albumet 18 TILL LIFE. Sedan dess har han bland annat hunnit starta YouTube-kanal och släppa flera singlar. Nu är han aktuell med ännu ett album som fått namnet Fightas mot demoner.

Skivan Fightas mot demoner består av totalt tio spår, däribland de tidigare släppta "THOT BITCH" och "Thugz Mansion" med DON V, samt "Whitney & Bobby Brown". Projektet inleds med titelspåret "Fightas mot demoner" som gästas av hiphop-ikonen Ken Ring.

 

"Häromdan jag möter djävulen, jag stirra han i ögonen /Och sa "Gitt härifrån, jag inte redo möta döden än / Klart man vill till himlen men det finns ingen chans / För Satan har en plats reserverad med mitt namn på" 

 

På albumet, som har en rå och melankolisk känsla, hörs Ceesay reflektera över sitt livsöde. Det kan jämföras vid att ha ängeln och djävulen på vardera axel. Han rappar om hur han ständigt tvingas kämpa mot, och lära sig leva med, sina egna demoner. Vi hör hyllningar till förlorade vänner, och berättelser om det våld många unga tvingas bevittna i landets förorter. Vi hör även en feature från Tounisiano på "G Like Me".

Lyssna på Fightas mot demoner med Alex Ceesay nedan.