Alpis & Aleks i efterlängtat samarbete - ute med "En annan dag"

Producerad av Matte Caliste

I hela landet växer ständigt nya artister fram. Rågsved i Södra Stockholm ligger dock högt upp på listan av aktiva artister, då man odlat fram en del talanger under de senaste åren. En av anledningarna kan vara att man haft de mer meriterade som satt standarden, en av de är definitivt Alpis. Rågsvedsveteranen är tillbaka med nytt material.

Efter singeln ”Inte alltid” som släpptes tidigare i år har han nu gått ihop med Aleks i nya singeln ”En annan dag”. Ett samarbete som varit planerat länge men som inte blivit av förrän nu. De båda artisterna är två välkända namn inom svensk hiphop. Aleks gästade Ison & Fille i deras debutalbum år 2004. Alpis introducerade sig redan 2007 i singeln ”Riktigt snack”, från Fjärde Världens album Världens ände. Dock kom debutalbumet förra året, vilket talar för att Alpis har mycket kvar att ge. Kring samarbetet sa Alpis:

”Aleks har inspirerat mig väldigt länge både som artist och som människa. För mig solklart en av Sveriges bästa röster och som alltid levererar musik med känsla och hjärta. Det är precis det jag alltid försöker göra med min musik också.”

Den nya singeln ”En annan dag” är likt de senaste släppen producerade av ingen annan än Matte Caliste. Den tillhörande musikvideon är filmad av Vita Pictura.