Hör Ant Wan’s första internationella samarbete med Dave East på ”R.O.D

Se den tillhörande musikvideon här

Svenska rapparen Ant Wan är utan tvekan ett av de hetaste namnen på den moderna hiphopscenen. Idag tar han ett steg in på den internationella spelplanen när han passar över bollen till ingen mindre än Dave East. Tillsammans släpper de låten "R.O.D". Spåret blir en viktig milstolpe i artistens karriär då den amerikanska Harlem-rapparen blir hans första, officiella internationella samarbete. De hörs rappa på engelska  om hur de lever ett snabbt liv, kanske too fast - likt filmen Fast and Furious. Titeln "R.O.D" symboliserar även uttrycket "ride or die".

Ant Wan och Dave East hörs över ett pianobaserat beat producerat av ingen mindre än Matte Caliste - som även filmat och regisserat den tillhörande musikvideon som delvis spelades in när Dave East var i Stockholm december 2019. Såhär säger producenten om samarbetet:

"För några år sedan producerade jag en del i USA, via en vän i NYC. Jag lyckades landa en del placements med bla Macklemore och med Maino på både hans första och andra album plus även lite mixtape-låtar med bla Avian & Dipset, Maino & Jim Jones, Maino & Snoop Dogg mfl. I vintras bestämde jag mig för att försöka sätta ihop samarbeten mellan svenska och amerikanska rappare, nu när den svenska scenen är så stor, så jag använde mig av mina kontakter i NYC för att höra vilka artister som kunde vara aktuella.
Det blev så att Dave East valde en beat som jag från början hade proddat med Ant Wan i tanken, så när jag hörde fick reda på det hörde jag direkt av mig till Ant Wan som kom förbi studion och la sin vers och hooken."
Även om det här blir Ant Wans första internationella samarbete - är det inte första gången han släpper musik på engelska. Han har tidigare gett ut låtar som "These Days" på YouTube. Ant Wan är aktuell med albumet 724 som släpptes tidigare i år (senare kom även en deluxe-version). Missa inte musikvideon till spåret "Dyin" producerad av Dopest.
Lyssna på nya singeln "R.O.D" med Ant Wan x Dave East.