Ant Wan är tillbaka med EP:n 'FOR THOSE WHO BELIEVED'

Avicii Arena & Tele2 Arena utsålda inom loppet av ett år – Ant Wan skickar en hyllning till alla som trott på drömmen

Det faktum att Ant Wan skriver historia för svensk hiphop blir bara mer och mer ofrånkomligt desto längre tiden går. Från att som helt självständig artist bygga en karriär upp till toppen av listorna har han fortsatt flytta på gränserna för vad hiphop kan innebära i Sverige, både musikaliskt och på alla andra tänkbara vis. Spelningen i Avicii Arena hösten 2023 gick till musikhistorien och 2024 skrivs den om igen på Tele2 Arena, två slutsålda kvällar som tillsammans med fansen ger upplevelser aldrig tidigare skådade.

Nu släpper Ant Wan en EP dedikerad till de som alltid trott på honom: FOR THOSE WHO BELIEVED. På 6 helt nya spår visar Ant Wan att framgången aldrig byter ut viljan att experimentera musikaliskt, då han här bjuder på helt nya sounds tillsammans med ett team av producenter som bland annat inkluderar Nisj & Robin Kadir.

Elektroniska sounds inspirerade av genrer som UK Garage, Drum N Bass och House blandas med det melodispråk som Ant Wan alltid varit en pionjär inom i svensk hiphop. Att ljudbilden är annorlunda från tidigare är inget att sticka under stolen med. Trots de vågade stilvalen i produktionerna är dock den essens som gjort hans artisteri till vad det är fortfarande intakt. Texter om kärlek, svek, lojalitet och resan mot toppen fortsätter att utvecklas i takt med karriären.

”LEGACY” får vi höra en avskalad reflektion på allt som varit och en unik inblick i Ant Wans målsättningar inför framtiden. Likt titeln anspelar på är hans visioner större än någonsin och kärleken till musiken går över det mesta, ett mission statement som visar att utsålda arenor bara är början.

Jag har alltid varit han, säljer ut arenor världsartister inte kan
Jaga dina drömmar, bror, din dröm kommer bli sann”

Öppningsspåret ”SOVA” tittar också inåt, men på ett mörkare vis än drömmande ”LEGACY”. I första versen hörs Ant Wan konstatera ”jag har allt jag vill ha, men det känns som om något saknas”, ett bevis på att ärligheten inför sina egna osäkerheter och brister fortfarande är en stor del av Ant Wans artisteri. En ärlighet som fanns där redan i de första stegen i karriären när han fortfarande kallade sig Råby, och som finns med även nu trots att soundet tagit sig ut i nya elektroniska riktningar.

FOR THOSE WHO BELIEVED är bryggan mellan dåtid, nutid och framtid. Ant Wan reflekterar inte bara över de stora framgångarna under de senaste månaderna, han drömmer även vidare och visar att han är långt ifrån nöjd.

Lyssna på FOR THOSE WHO BELIEVED på Spotify!