Ant Wan ger svar på tal till Grammis - "Komplicerat" är 1:a på Sverigetopplistan

Efter grammis pik till rapparen under årets gala

I torsdags arrangerades Grammisgalan 2022. Under kvällen gav värdeparet Amie Sey och Sofia Dalén en pik till Ant Wan – och nu ger han själv svar på tal i ett uttalande på Instagram.

Rapparen, som från början var nominerad till Årets Hiphop, valde att dra tillbaka sin nominering efter att ha riktat kritik mot galan. Bland annat kritiserade han hur hiphop-artister allt för ofta utesluts ur kategorier som inte inkluderar rap, samt belyste att independent-artister behöver jobba hårt för hyllas på samma sätt som de artister som är signade till majorbolag.

Ant Wan riktar kritik mot Grammis – och deras nomineringar

När årets nomineringar föll riktade Ant Wan hård kritik mot Grammis. ”Jag kommer inte låta en riggad gala sätta värde på min konst. Ni kan ta bort min nominering till årets hip hop” skrev han i ett uttalande, och Ant Wan och la även till: ”Jag tar den här smällen för er och säger det alla egentligen velat och vill säga, för unga artister och för kärlek till Hip Hop. Med det sagt, Grammis och P3 kan köra upp sina priser i r*ven.”

Grammis pikar Ant Wan under galan

Grammis-värdarna pikade Ant Wan under galan (du kan läsa mer om det här). Så här sa Amie Sey och Sofia Dalén om Ant Wans uttalande:

”Ant Wan blev sur och tyckte han borde ha blivit nominerad i flertalet kategorier och han skrev på sin Instagram att hans låt Marbella spelats så många gånger att han borde får procent på Spaniens turistinkomster. Ja men, Ant Wan kände helt enkelt att det är han själv och liksom blekfeta britter i Crocs som står för Spaniens BMP. Han är inte här ikväll. Han bad oss ta bort hans nominering. Och han hälsade oss på Grammis att vi kan stoppa upp vårt pris i r*ven.” 

Ant Wan ger svar på tal

Efter Grammis uttalande under galan ger Ant Wan själv nu svar på tal. ”Anledningen till varför en viss gala kände sig relevant i år.” skrev Ant Wan på Instagram. Han passade även på att visa kärlek till fansen: ”Haha skoj åsido, tack för allt de verkligen vi mot alla. Sprid kärlek, tillsammans är vi starkast.#1”

Samtidigt är hans nya singel ”Komplicerat” #1 på Sverige Topp 50 listan.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Ant Wan (@ant.wan1)