ASAP Rocky häktas - misstänkt för misshandel *UPDATE*

Rapparen kan sitta frihetsberövad till augusti

Det var efter uppträdandet på SMASH x Stadion som han under tisdagskvällen anhölls misstänkt för grov misshandel efter incidenten på söndags kväll där en video visade hur ASAP hamnade i slagsmål efter han blivit förföljd. Rapparen greps misstänkt för grov misshandel efter sin lyckade spelning och idag kom beskedet att han nu häktas på sannolika skäl misstänkt för misshandel och inte grov misshandel. Advokaten Henrik Olsson Lilja har meddelat att man kommer att överklaga detta omedelbart.

Pretty Flackos turné verkar nu bli avbokad, tanken var att han skulle spela i Norge och Polen onsdags och torsdags men spelningarna har ställts in p.g.a. häktningen. Totalt riskerar han att missa samtliga spelningar i juni som är tio stycken därbland Wireless Festivalen i London som han headlinear. Tingsrätten skriver följande:

”Rakim Mayers (ASAP Rocky) är på sannolika skäl misstänkt för misshandel den 30 juni 2019 i Stockholm. Den risk för att han påverkar utredningen är inte så påtaglig att den i sig motiverar häktning. Däremot finns det risk för att han på fri fot avviker eller på annat sätt undandrar sig lagföring eller straff”, skriver tingsrätten i beslutet.

I överklagan som skickats till Svea Hovrätt menar advokaten att frihetsberövandet kan kosta Asap Rocky 16 miljoner och skada hans karriär. ASAP Rocky anhölls med tre andra personer efter videon som spreds. En person har sedan dess släppts. Anledningen till att de fortfarande är frihetsberövade är enligt tingsrätten på grund av flyktfara. Ett åtal måste läggas fram 19 juli, eller så görs en ny häktningsframställan.

Vi ska överklaga omedelbart till hovrätten. De utvecklade inte resonemanget, det är helt sensationellt. Det här kan innebära att han blir frihetsberövad fram till rättegången, det kan bli i augusti, säger adovkaten.

ASAP Rocky gav sin syn på händelsen efter allt genom att posta klippet på sin Instagram. Sedan stjärnan häktats har flertalet fans och stjärnor gått ut med hashtaggen #FreeASAP. Spana in klippet och läs mer här. Håll er uppdaterade och följ oss på Dopest för senaste nytt kring händelsen

UPDATE 8/17:

I fredags stod det klart att ASAP Rocky fortsätter häktas på sannolika skäl för misshandel, försvaret överklagade omgående till Svea Hovrätt som avslog begäran. Då vände man sig till Högsta Domstolen för att pröva frågan kring risken för flyktfara. Idag beslutade Högsta Domstolen att man avslår överklagan vilket betyder att ASAP Rocky fortsätter sitta häktad med fulla restriktioner.

I helgen missade Rocky sitt uppträdande på Wireless, när Travis uppträdde på scen skrek han ”Free Rocky”. Flera stjärnor har visat sitt missnöje med att ASAP Rocky häktats. Tyler the Creator har b.la. sagt att han kommer bojkotta Sverige om inte Rocky frisläpps. Senast den 19 juli beslytas om ”Pretty Flacko” ska begäras omhäktad eller släppas på fri fot.

.