Vem dissade A$AP Rocky på osläppta låten?

Rocky spelade en hel del nytt under sin headline-spelning på Rolling Loud i Miami, rappade ”I Stole Your B*tch”

Dissar är en del av hiphop som varit med sedan starten. Från Jay Z vs. Nas till Lil Durk vs. NBA Youngboy, att trycka ned sina konkurrenter i texter är ett fenomen som gjort vänner till ovänner och ibland (tyvärr) spillt ut i det verkliga livet. En rappare som aldrig varit intresserad av beef i onödan är dock A$AP Rocky, som under sin långa karriär visserligen varit i en del bråk men som sällan tagit det längre än nödvändigt.

Igår var han headline för festivalen Rolling Loud i Miami, där han spelade en hel del osläppt från hans kommande album med den förväntade titeln Don't Be Dumb. Inklämt mellan "GRIM Freestyle" (som spelats live av Rocky tidigare) och nysläppta Pharrell-producerade "RIOT" hördes dock något helt nytt, som spetsade öronen hos alla hiphop-fans med någorlunda koll på hans karriär. I synnerhet dessa rader:

“First you stole my flow, so I stole your bitch
Then you stole my style, I need at least like 10 percent
All due disrespect, I hope you take offense"

Så fort orden lämnade hans mun började rykteshjulet att snurra på sociala medier. Det första namnet på potentiella måltavlor som dök upp var albumaktuella Travis Scott, som tidigt i sin karriär anklagades för att ta mycket inspiration från Rockys stil. Dessutom ryktades det att han dateade Rihanna under 2015, som nu såklart har ett barn och ett väntande tillsammans med Rocky. Andra namn som kastats runt är Drake, som också varit romantiskt involverad med RiRi vid ett eller annat tillfälle, men dissen är med största sannolikhet riktad mot Travis, som dessutom har barn med ett av Rockys ex: Kylie Jenner.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av DJ Akademiks (@akademiks)

I övrigt blev det även en del drama mellan Rocky och tidigare samarbetspartnern Ian Connor efter att Rocky kallade både han och A$AP Bari för "b*tch" i en ändrad text till "Telephone Calls". Något han gjort förut efter att båda modedesigners anklagats och dömts för sexuella trakasserier. Av någon anledning verkade dock inte Rocky stå för det han sagt, då han direkt efteråt vek sig mot Connor som konfronterade honom på Instagram.

Hans efterlängtade fjärde album med det förmodade namnet Don't Be Dumb har tidigare kallats ALL $MILES av fans och förväntas dyka upp under 2023, med singlarna "RIOT" & "SAME PROBLEMS?" släppta under våren. Om albumet innehåller några fler dissar eller kommentarer på situationen återstår att se.