Asme ger oss ”Gas” från sitt kommande album

Följer upp en filmisk trailer

Det börjar närma sig release för Asmes tredje solo-album Spår av BLod, som droppar nästa fredag den 27:e oktober. Rapparen från Hammarkullen i Göteborg har dock redan gett oss några smakprov, både för ögonen och öronen, genom en albumtrailer och singeln "Gas".

Producerad av Elai, med hans patenterade franskinspirerade kicks, får vi en singel som plockar upp tempot från den lugnare känslan på senaste släppet "Konstnärer" med Shiro. Trummorna omges av en ekande ambiance och en studsande bas, ett simpelt koncept i grunden som utförs med stor effekt tillsammans med några av de mest melodiska av Asmes tusen flows.

Albumtrailern är i regi av chimichurri och tar formen av en gammaldags stumfilm, där Asme besöker en biograf för att se Spår av BLod, som faktiskt kommer att få en riktigt kortfilm i samband med albumreleasen nästa vecka. Bartendern i lobbyn har ett bekant ansikte, något som blir extra tydligt när Asme kliver in i salongen som är helt befolkad av kloner av honom själv. En trippig effekt sedan klipper till den 9 spår långa tracklisten, som inkluderar både "Gas" & "Konstnärer".

Håll utkik efter Spår av BLod nästa vecka och lyssna på "Gas" samt mer ny musik i DOPEST Playlist!