Streama Aviciis efterlängtade album ”TIM” här

Aviciis sista verk albumet ”TIM” består av 12 låtar och innehåller musik som Tim Bergling producerade de sista månaderna innan han gick bort.

Det känslosamma och efterlängtade postuma albumet "TIM" som färdigställts efter Aviciis död finns nu att lyssna på i de flesta streamingtjänsterna. Albumet är resultatet av en samling med mer eller mindre färdiga låtar samt anteckningar, mejlkonversationer och sms om hur musiken Avicii lämnade efter sig skulle låta. Enligt uppgifter ska 75-80% av materialet av skivan varit klart när Avicii gick bort.

Låtskrivarna som Tim samarbetade med på albumet tog vid för att slutföra låtarna och komma så nära hans vision som möjligt. Bland dessa namn ser vi svenska låtskrivare som Carl Falk, Joakim Berg, Salem Al Fakir och Vincent Pontare. Vi får även se gäster som Chris Martin (Coldplay), Imagine Dragons, Aloe Blacc och Agnes.

Albumet släpptes den 6 juni och består av tolv låtar, ett par av dem, bland annat "Tough Love" och "SOS" fick vi höra redan innan albumet släpptes. Alla intäkter från albumet som går till Avicii Music, går till stiftelsen Tim Bergling Foundation och de ändamål som den verkar för, bl.a. förebyggande av psykisk ohälsa och suicid.

Lyssna på Aviciis sista verk "TIM" nedan.