Lär känna B.Baby på djupet på debutalbumet ’Chase The Baby’

Projektet med producenten Chase gästas av A36, Asme och Greekazo

2020 gjorde rapparen B.Baby från Göteborg debut med sigeln "Ballin" med ADAAM, som än idag är en av hans största låtar. Ett år senare släpper han nu sitt debutalbum Chase The Baby. Han har på kort tid blivit ett av de största namnen på landets hiphopscen och en intressant nykomling att följa. I början av året presenterade adidas x Spotify sin Class of 2021, där B.Baby beskrevs som en up and coming artist att hålla koll på. Och vi kan bara säga att de hade rätt.

Chase The Baby är ett projekt som består av totalt 11 låtar. Där inkluderas bland annat de tidigare släppta spåren "High Life", "Cut 'Em Off" och "Ewah". Titeln är en kombination av producenten Chase och B.Baby. Oscar Chase är en vän och återkommande samarbetspartner som står bakom produktionen på debutalbumet. Det för tankarna till artist- och producent duos som 21 Savage och Metro Boomin. Bland gästartisterna finns A36, Asme och Greekazo.

På det inledande spåret "Intro" beskriver B.Baby just sin resa mot fame och livet som artist: "Jag var ingen förra året, nu dom pumpar mig som om jag vore droger". Han beskriver det som mer än bara musik - det är hans själ som prata över beats. Avslutningsvis säger han att han ska dela berättelser från sitt liv. Och det är just det vi får följa med på, på albumet Chase The Baby. Vi får äntligen lära känna den unga rapparen på djupet. Även det följande spåret "Soul Hurts" är en av skivans ärligaste låtar med sina nakna låttexter. Han berättar o livet med en ensamstående förälder och det hårda jobb som tagit honom till den plats han är på idag - och som gjort honom till en soldier. Genom sin karriär har B.Baby gjort sig känd för att just lyfta problem i sina låttexter - med rader som många kan relatera till och finna styrka i.

Utöver djupare tracks som "Superbaby", "PTSD" och "Be Baby" visar han även andra musikaliska sidor. Vi får drill-låten "Excuse Me" med stjärnskottet A36 samt den franskinspirerade festlåten "High Life", som för tankarna till 4.4.2 och "Mal à la tête". När en lyssnat igenom hela projektet blir det tydligt att B.Baby är en mångfacetterad artist som inte är rädd för att testa på olika sounds.

"Mitt debut album ”Chase The Baby” är äntligen påväg. Så vill börja med att tacka alla som nånsin trott på mig & supportar mig genom mina motgångar & framgångar från djupet av mitt hjärta! Jag lägger ner så så mycket mer tid än vad ni ser eller kan tänka er & bara på detta album har jag lagt ner 1 års arbete för att äntligen kunna få låta er få höra på vad jag jobbat med i tystnad." skrev B.Baby om albumet på Instagram.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av B.Baby 👶🏽 (@b5baby_)

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Oscar Chase (@oscarchase)

I samband med releasen av debutalbumet Chase The Baby släpper B.Baby även limiterade T-shirts som pryds av covern. Kläderna släpps via @cervielcouture som en del av deras kollektion. B.Baby avslöjar även att det väntar fler kollektioner med märket framöver. 

Lyssna på Chase The Baby med B.Baby nedan - du hittar även några låtar från debuten i DOPEST Playlist!