Foto: Pressbild

B.Baby gästar finska stjärnan william på ”Rags 2 Riches”

Göteborgaren är med på rapparens feature-tunga album

27-årige william har på bara några år gått från ingenting i en liten stad i Finland till att sätta rekordet för flest dagar som topp 1 på Spotify i landets historia. Två album och en EP har hunnit släppas på bara fem år och det tredje, Willain, dök upp idag. Med sig på gästlistan har han flera artister, däribland finska stjärnan KERZA (som tidigare samarbetat med 1.Cuz), men mest uppseendeväckande är den enda svenska gästen B.Baby.

Göteborgsbaserade Baby har på senare tid haft problem med singeln "Ana Wiyak" som av oklar anledning tagits bort från streamingtjänster, något rapparen berättat att hans team jobbar på att lösa. Tidigare i somras släppte han dock även "Toxic" som likt "Ana Wiyak" tar sig an kärleksaspekten i den talang för emotionellt historieberättande som han visat genom sin karriär.

På spår 7 från Willain, "Rags 2 Riches", tittar Baby snarare inåt och mot sin arbetsmoral och de framgångar han jobbat hårt för. Temat som låtens titel anspelar är påtagligt genom hela versen, med reflektioner över resan från starten på musikkarriären tills nu, samt hur han mognat längs vägen.

"Dem emot mig det är jag mot hela världen nu
Jag pratar högre för min röst den har ett värde nu"

Lyssna på "Rags 2 Riches" och mer ny musik i DOPEST Playlist!