Förra året presenterade BABAS i Högdalen 'Advent på Babas till förmån för War Child'. Nu fortsätter man med initiativet för andra året i rad. Under fyra söndagar i december uppträder lokala hiphop-artister på hamburgerrestaurangen för att samla in pengar till barn i krig och på flykt.

Många av Sveriges populäraste hiphopartister och dj:s är stamgäster på Babas Burgers & Bites i söderförorten Högdalen i Stockholm. Varje advent-söndag fram till jul uppträder några av dem till förmån för hjälporganisationen War Child som arbetar med barn i krigszoner.

"Vi vill bjuda på ett skönt adventshäng och samtidigt vara med och göra något bra för världen. Konserterna blev grymt lyckade förra året så det känns självklart att göra det igen" säger Ninos Basho på Babas.

Under fyra söndagar uppträder ca 25 etablerade hiphopartister, DJ's och nya stjärnskott i Högdalen. Bland artisterna ser vi namn som Naod, Greekazo, Elias Abbas, Blacky, Seedy, Dennis Doff och många fler.

"Det är fantastiskt att Babas återigen arrangerar hiphopkonserter till förmån för War Child. Vi är stolta och glada över att få samarbeta med Babas och hoppas att så många som möjligt kommer lyssnar på hiphop och stöttar vårt arbete på söndag" säger Peter Brune, generalsekreterare på War Child.

Utöver konserterna kommer det arrangeras julmarknad och tävlingar med fina priser. Konserterna är gratis men BABAs hoppas på många Swishdonationer från publiken. Se hela lineupen på affischen nedan!

När: söndag 1, 8, 15 och 22 december från klockan 17.00

Var: Babas Burgers, Högdalsgången 38, Bandhagen