'Baby Reindeer'-stalkern vill stämma Netflix

En kvinna som uppger sig vara den riktiga "Martha" från succéserien har klivit fram – "Jag blir mobbad för berömmelse"

Sedan Netflix-serien Baby Reindeer hade premiär tidigare under 2024 har fans byggt teorier och startat egna utredningar för att reda på vilka som är de riktiga personerna bakom karaktärerna i serien. Den delvis sanna historien berättar om komikern & bartendern Richard Gadd (som även spelar sig själv) blir förföljd av en stalker och hur det påverkar hans liv.

I en intervju med brittiska Daily Mail har nu en anonym kvinna klivit fram och utgett sig för att vara den riktiga stalkern, som porträtteras genom karaktären Martha i serien. Hon menar på att serien är full av osanningar och överdrifter, samt att hon blivit kontaktad av människor i verkligheten som lyckats koppla henne till karaktären.

”Jag är offret. Han har skrivit en hela jävla show om mig. Jag blir mobbad för berömmelse”, säger hon till Daily Mail.

Vidare hävdar den påstådda stalkern att hon planerar att stämma Netflix för att ha producerat en felaktigt beskriven historia som hon anser vara förtal. Varken Richard Gadd eller Netflix har svarat på hoten från den anonyma personen, men Gadd har vid ett tidigare tillfälle bett fans att sluta överanalysera situationen och att inte trakassera misstänka människor kopplade till serien.