Hon är den riktiga stalkern i 'Baby Reindeer' – visar sitt ansikte

Efter att tidigare ha kommenterat serien som anonym går en kvinna nu ut i en exklusiv intervju – vill stämma skaparna

Nyligen kunde vi rapportera att brittiska medier kommit i kontakt med en kvinna som påstod sig vara den riktiga personen som karaktären Martha baseras på i Netflix-serien Baby Reindeer. Serien är baserad på komikern Richard Gadds upplevelser av att ha en stalker, vilket porträtteras genom Martha som spelas av Jessica Gunning.

Nu har Daily Record publicerat en intervju med personen som hävdar att hon är den riktiga Martha, en 58-årig kvinna vid namn Fiona Harvey. Till tidningen, som även fått ta bilder på henne, hävdar hon att hon aldrig fått ett fängelsestraff eller besöksförbud gentemot Gadd.

”Allt det här är påhittat och överdrivet. Det finns inga besöksförbud, inga förhållningar från polisen eller förbud någonstans. Det finns ingen chans. Jag har inte haft någon polis vid min dörr eller någon av de där sakerna”, säger Harvey.

Likt de tidigare uttalandena till Daily Mail hävdar hon även att hon vill stämma Richard Gadd & Netflix för förtal, samt att hon kommer försvara sig själv då hon likt Martha påstår att hon är en advokat.

”Jag har inga pengar men jag är en fullt kapabel advokat så jag kommer att representera mig själv”, säger hon.

Hon hävdar även att hon fått ta emot dödshot från en man i North Carolina, USA. Vem detta syftar på är oklart.

”Gadd och Netflix har framställt det här som en sann historia och nu tror en liten man i North Carolina som dödshotar mig att det är en sann historia”, säger hon till Daily Record.

Varken Richard Gadd eller Netflix har svarat på påståendena från intervjun.