Badou Jack är världsmästare i boxning igen

39-årige svensken tar hem sitt tredje bälte i sin tredje viktklass, leddes in till ringen av Mike Tyson för att plocka hem vinsten i cruiservikt

Under söndagsnatten gjorde svensken historia som den förste proffsboxaren att bli mästare i de tre viktklasserna supermellanvikt (WBC), lätt tungvikt (WBA) och nu cruiservikt (WBC). Samtidigt passade han även på att bli den äldste boxaren någonsin att plocka hem världsmästarbältet i cruiservikt som 39-åring. Han besegrade regerande världsmästaren Ilunga Makabu, 35, genom teknisk knockout i sista ronden efter en lång match där Jack hade övertaget.

WBC (World Boxing Council) är en av fyra styrande organ inom boxningsvärlden som har rätt att tävla ut världsmästartitlar i totalt 17 olika viktklasser. Badou Jack höll titeln i supermellanvikt hos WBC från 2015 till 2017, då han själv avsatte sig titeln för att kliva upp till lätt tungvikt. Samma år blev han världsmästare även där via WBA (World Boxing Association), en titel han också avsatte sig själv från för att gå in i cruiservikt, där han nu också blivit mästare.

– Jag letar efter det största namnet och de största pengarna. Jag har bevisat allt och fajtats mot de bästa, nu är det tid att tjäna de stora pengarna, sa Jack i en intervju efter fighten och syftade på kommande utmaningar.

Jack leddes in till ringen av idolen och boxningslegenden Mike Tyson, som själv vunnit sex världsmästartitlar i viktklassen tungvikt. Utöver Tyson syntes även kändisar som Cristiano Ronaldo till på läktaren och i fighten efteråt möttes Jake Paul och Tommy Fury, läs mer om den här.

Se även en sammanfattning av fighten på Youtube nedan!