”Barbie”-regissören ska ta Narnia till Netflix

Greta Gerwig är enligt uppgifter ombord på ett projekt som ska återuppliva filmserien, förväntas göra minst två filmer

Det har gått 18 år sedan vi först fick se C.S Lewis bokserie Narnia komma till liv på vita duken genom "The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe" som släpptes 2005. Filmen var starten på en trilogi som resulterade i två filmer till: "Prince Caspian" och "The Voyage of the Dawn Treader" som hade premiär 2008 respektive 2010.

Sedan dess har det dock varit relativt tyst kring Narnia, bortsett från ett försök att filmatisera boken "The Silver Chair" runt 2013 som dessvärre inte ledde någonstans. Netflix blåste nytt liv i fansens hopp 2018 när det skrev ett kontrakt med ägarna i The C.S Lewis Company som skulle inkludera rättigheterna till nya filmer och eventuellt en tv-serie baserad på Narnia-universumet, något som nu fem år senare äntligen verkar ha tagit fart.

Enligt källor till New Yorker ska nämligen den "Barbie"-aktuella regissören Greta Gerwig vara i full färd med att planera en återupplivning av Narnia. Hon, eller Netflix för den delen, har ännu inte gått ut med något officiellt, men fler än en källa hävdar att hon skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över minst två filmer.

Vad som händer härnäst kan vi bara spekulera i fram tills ett officiellt avslöjande kommer från regissören eller streaming-plattformen, men så länge finns trailern till den första filmen från 2005 att spana in ovan!