Duon BIJI släpper singel & video för "Zo"

Projektet från Robin Nazari & Maceo Frost släpper sin första egna singel efter att ha gästat UK-rapparen Conducta

Den kreativa duon BIJI kan beskrivas som mångsysslare av rang. Robin Nazari har rötter som artist & skådespelare (bl.a som Ari i Snabba Cash & Osman i Clark) medans Maceo Frost varit mer bakom kulisserna som regissör och producent, men deras världar möts i symbios när de släpper projekt tillsammans under BIJI.

Deras formella debut kom tillsammans med UK-artisten Conducta när tillsammans skapade ”Gold” från artistens senaste EP. Den vintage- och spelfilmsinspirerade lins vi får följa deras kreativa arbete ifrån blandade sig utmärkt med de råa uttrycken i Conductas musik och visade direkt på duons unika approach till att ena ljud- och bild. På deras officiella solo-debutsingel ”Zo” får vi nu mer av den varan.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av BIJI (@biji_________)

Videon är framtagen tillsammans med produktionsbolaget BWGTBLD och är till stor del inspelad i Irak & Iran. Vi ser bland annat Robin åka genom öknen med en fullspäckad minibuss, där han håller stämningen på topp bland passagerarna genom ett framförande av låten. Produktionen av Shareef Badloe & Joe Hike är blytung, med majoriteten av vikten fördelat till de hypnotiska trummorna.

Lyssna på ”Zo” på Spotify!