Bilder läcks på kommande Off-White x Air Jordan 2

1986's bortsedda modell gör comeback

Inte långt efter att den omfattande Dunk-kollektionen ”Dear Summer” visats upp är Virgil Abloh nu tillbaka i nyheterna: denna gång för en lite mer alternativ uppfinning. Det handlar om två olika Air Jordan 2 – en bortsedd silhuett av många. Det kan utan tvekan vara Virgil’s mest experimentella Jordan Brand sko hittills, men enligt bilderna spelar han i varje fall det säkert när det gäller färgerna.

Den ena skon gästas av ett kritvitt övre med röda detaljer på panelernas kanter samt hälen. Sulan tar det tillbaka till trenden, och kommer i gulnade från start, perfekt för den artificiella vintage-looken, något som för övrigt sitter fint på en så pass gammal modell (1986). Den inre sidan visar den klassiska Off-White-texten, men den andra sidan gömmer något lite exklusivare. Michael Jordan’s signatur ses vara skriven i svart på den vita panelen, och ser väldigt verklig ut. Utöver smådetaljer kommer skornas outsole i grått och rött, och tungorna bär på en gummilik Air Jordan-logga. Något som definitivt sticker ut är skornas mittsula, som nästan ser ut att vara demonterade: likt Maison Margiela’s polariserande Fusion Sneakers.

Den andra färgställningen håller sig lite mer futuristisk i vibbarna. Med en kolsvart övre och blå detaljer som tungans logotyp samt hälen och kanterna, får vi utan tvekan en lite stealthigare variant också. Dess snören verkar dessutom vara i mattat neonorange:t, som passar sci-fi estetiken perfekt. Hittills har vi endast en bild på denna sko, medan den tidigare nämnda har flera stycken.

Hittills har inget officiellt datum angetts för de kommande Off-White x Air Jordan 2, men med tanke på att modellen fyller 35 i år, kan vi definitivt tänka oss se denna någon gång i slutet av året.

Följ Dopest för mer info om kommande släpp och håll utkik på vår releasekalender för mer…