Björnligan är tillbaka med sin andra EP 'Receptet'

AKI, Masse & Salla slår sig samman igen över sju spår som gästas av STOR, ODZ & Blen – Innehåller två tidigare singlar

När AKI och The Salazar Bros (Masse & Salla) gick ihop under namnet Björnligan i höstas var det långt ifrån deras första samarbete, men det första som en officiell trio/supergrupp. Projektet föddes när AKI kände att han ville göra kvalitetshiphop med beats och texter i fokus. Han hörde av sig till The Salazars och ur detta föddes Björnligan.

Med spår som ”Rösten” och ”Björnen I Rummet” flexades inte bara musklerna som musiker, de visade även att deras rutin har kommit med vishet genom att blicka ut över samhällsproblem som gängkriminalitet och politisk korruption.

Efter en tid i labbet har de nu återvänt men mer av denna vara, något de presenterar på sin andra EP Receptet. Med singlarna ”Toppisar i näven” som gästas av STOR och ODZ samt ”Fått Nog” byggdes en grund som nu utvecklas med fem helt nya spår. Sångerskan Blen gästar på ”Motsägelse” som är fylld av just det, motsägelser. AKI berättar hur han känner att han hatar sin trakt, men älskar att de backar honom. Hur han älskar hiphop, men han hatar rappare. Ett tvärärligt budskap om hur komplicerat förhållandet till livet kan vara.

Sista spåret ”Polarna” är en avslutning som stänger boken med en emotionell hyllning till alla som lämnat oss. Producerad av Salla Salazar med sång av Linn Segolson och gitarr av Thom Gisslen skapas en lika delar hoppfull som melankolisk ljudbild. En kapsel innehållandes exakt den känsla som de flesta av Björnligans låtar förmedlar: En blandning av lager som tillsammans blir ett recept.

Lyssna på Receptet på Spotify!