Bladee överraskar med albumet 'Cold Visions'

Släpper samtidigt video till "PARANOIA INTRO" med Playboi Carti & Yeat-producenten F1LTHY – hör Drain Gangs senaste release här

Som en del av Drain Gang och deras nära besläktade kollektiv Sad Boys har Bladee varit en av svensk musiks största exporter under det senaste årtiondet. Tillsammans med vännerna Ecco2k, Thaiboy Digital, Yung Lean, Gud, Yung Sherman & Whitearmor har han lett en våg av nyskapande genrefusioner grundade cloud rap som influerat hela den moderna kulturen av ”internet hiphop”.

Hans workrate har varit hög under lång tid men under 2023 fick vi för ovanligheternas skull endast singelsläpp och features från Bladee, som däremot turnerade runt om i världen med ett stopp på Way Out West i Göteborg som en klar höjdpunkt. 2024 har dock gått tillbaka till gamla vanor med två projekt på bara fyra månader: Den tidigare släppta collaben Psykos med Yung Lean och dagens överraskningssläpp Cold Visions.

Över albumets massiva 30 spår gästar Lean fyra gånger, bland annat tillsammans med Thaiboy på ”LUCKY LUKE”. Ecco2k syns inte till, men annars hör vi Yung Sherman, flera spår producerade av Whitearmor samt en feature från den amerikanska cloud rap-ikonen Black Kray.

Ett kärt återseende för äldre fans av Bladee är dessutom att kollektivet Working on Dying och deras stjärnproducent F1LTHY står bakom en stor mängd av spåren. Deras futuristiska, aggressiva och nästan industrialistiska beats har hörts hos internationella artister som Playboi Carti & Yeat men även på tidigare projekt från Bladee, som det passande döpta mixtapet Working on Dying från 2017.

Den ikoniska producer-tagen ”WAKE UP, F1LTHY” hörs direkt på den första låten, ”PARANOIA INTRO”, som dessutom fått en musikvideo släppt under tisdagseftermiddagen innan albumets release på natten till onsdag. Du kan spana in den på Youtube ovan.

Lyssna på Cold Visions på Spotify!