Way Out West 2023 Dag 3: Cherrie, Ghetts, Bladee & D-Block Europe

Se bilderna & läs sammanfattningarna från WoWs sista dag, när regnet till slut föll

Efter två dagar av strålande sol var det inte mer än traditionsenligt att vi skulle få lite regn också. Lördagen på Way Out West började gråmulet men slutade i totalt ösregn när helgens stora headline Håkan Hellström avslutade sin över två timmar långa spelning. DOPEST trotsade dock vädret och var på plats under hela dagen för att bevaka artisterna, här är några av dessa:

Cherrie

Medans vädret fortfarande var okej öppnade Cherrie upp lördagen med en varm spelning på Azalea-scenen som skulle räcka hela dagen. I en svepande rosa outfit tog Cherrie och hennes liveband kommandot över den (trots den tidiga speltiden) stora publiken direkt, som sjöng med och vevade peace-tecken i luften under hela setlisten som bland annat innehöll hennes ”Auf Wiedersehen”-remix och senaste singeln ”LESS” som höjdpunkter.

Foto: DOPEST

Ghetts

Brittiske rapparen Ghetts är en den moderna UK-hiphopens mest dekorerade artister, då han fortfarande innoverar grime-subgenren efter att ha varit i dess framkant sedan det tidiga 00-talet. Kollaborationer med stjärnor som Stormzy & Kano (numera aktuell som Sully i serien Top Boy) har cementerat honom som ett namn att räkna med när man vill ha fantasifulla texter levererade med den råhet London-rap karaktäriseras av. På Way Out West visar 38-åringen sin rutin utan att göra något allt för spektakulärt, när han vant rör sig mellan låtar från både nu och då.

Foto: DOPEST

Bladee

Drain Gang-generalen Bladee har under en karriär som nyligen sträckt sig över ett årtionde hunnit kultivera en fanbase som är få förunnat. Hängivna följare världen över har tagit efter allt från klädstilar till attityder som förknippas med att vara ”drained”, och när han entrade ett nästan fullsatt Linné-tält visade de sannerligen sitt engagemang. När introt med Broder Daniels akustiska kultklassiker ”No Time For Us” vackert övergick in i tidiga hiten ”Into Dust” sjöng publiken med i varje ord, vilket fortsatte tillsammans med moshpits och chants hela vägen fram tills sista låt. En rejäl temperaturshöjare medans regnet började forsa utanför.

Foto: DOPEST

D-Block Europe

En timma efter Bladee och mitt under Håkan var det dags för brittiska duon D-Block Europe att stänga Linné-scenen för detta år. En något otacksam speltid, som dessutom sammanföll med det absolut tyngsta regnet under hela dagen. Young Adz & Dirtbike LB verkade dock inte bry sig om förutsättningarna ett dugg när det självsäkert lunkade ut på scenen efter ett par minuters uppvärmning av deras DJ. Trots en något mindre publikskara än den tidigare Bladee-spelningen var den minst lika hypad och under hits som ”Overseas” hörde nog ingen längre Håkans sång dåna ut från Flamingo-scenen i bakgrunden.

Foto: DOPEST

Det var allt för detta år, men glöm inte att spana in våra rapporter från dag 1 & dag 2!