Blizzy släpper debutalbumet "SELFMADE"

Ere dags igen!? Blizzys efterlängtade album "SELFMADE" är här.

När Dopest i början av året filade på sin lista över ”Unga svenska artister att hålla koll på 2018”, som släpptes i tre delar, fanns det jokrar såväl som självklara namn. En av de mer självklara namnen var Husby-rapparen Blizzy.

 

” […] Blizzy har bevisat att han är mångsidig och på egen hand kan skapa hits som exempelvis Diva, Diva (Remix) och Bad Girl, vilka definitivt får folk att dansa. Med ett väntande debutalbum senare i år, kommer han fortsätta se till att folket dansar.”

– Unga svenska artister att hålla koll på 2018/Dopest

 

Debutalbumet SELFMADE har teasats under årets gång med hitsinglar som ”One in a milli” och ”Onda Ögat” vilken gästades av Göteborgs egna Kapten Röd. Blizzy introducerade sig med debut-EP:n Väster om Väster  2016, dock var det efter EP:n Djungelblå och #Kronanchallenge som Blizzy tog landet med storm. Med hitsinglar som ”Diva” och ”Diva (Remix)” som följdes upp av ”Bad Girl”, var det inget snack om att Blizzy var här för att stanna.

Trots att han jobbat med debutalbumet SELFMADE har det inte hindrat honom från att fortsätta släppa musik under tiden. Förutom gästinhoppet på Lamix ”Hey Baby” Remix, som för övrigt gick platina, har han gästat artister som Fricky, Lani Mo och Michel Dida på förra veckans singelsläpp ”Bara vi”.

Dopest Grammisgala 2018 Grand Hotel Blizzy

Blizzy @Grammis 20018/ Foto: Dopest.se

SELFMADE, på riktigt

Det efterlängtade albumet SELFMADE innehåller totalt 11 spår där lyssnarna ännu en gång får höra Blizzys mångsidighet. Likt tidigare bjuder artisten på allt ifrån dansvänligt afrobeat-sound till lugnare och personliga låtar som (Härifrån, Ormar). Albumet är producerat av Hasti B, Rigo, Mack Beats, Straynine, Savvas, Flamin, TMA och Billy Beast. Med gästinhopp från stora artister som Kapten Röd och Dree Low, blir albumet ett kvitto på att Blizzy faktiskt är SELFMADE. Han har på två år gått från att vara en lokal kändis i Husby, till att bli en av Sveriges snabbast växande artister. Allt detta utan support från något av de stora bolagen.

 

”Har inte tid för någon annan än mig själv, har aldrig bett något bolag om hjälp”

– Blizzy ”Härifrån”

 

Det är tydligt att resan hit har varit en bergochdalbana, något som hörs i låtarna, men även speglas i albumets omslag. Det ryms mycket känslor i albumets elva låtar. Med detta är det lätt att konstatera två saker. Lika lätt som Blizzy kan få till det svängiga i musiken, kan han även få människor att relatera till hans bakgrund. Han är helt enkelt väldigt äkta.

Kom från nada, säg mig hur ska jag förlora?

Blizzy bevisar att ingenting är omöjligt. Han är en av nutidens rappare som visat att man på helt egen hand, med rätt team och hårt arbete kan nå toppen. Precis som Dopest förutspådde i början av året kommer Blizzy definitivt se till att folk runtomkring i landet fortsätter dansa. Och ännu viktigare – albumet tänder hoppet hos många ungdomar som själva jagar sin dröm och visar att de en dag också kommer kunna hävda sig på musikscenen likt Blizzy gör med SELFMADE.