• Foto: Pressbild

BoBo är tillbaka med ”No Löve”

Täby-rapparen var ”Strax Tillbaka” med en EP förra våren, nu är han tillbaka igen med årets första dansanta singel

Det har snart gått exakt tio år sedan mixtapet Kolla På Mig Nu satte Stockholmsbaserade BoBo på den svenska hiphop-kartan. Det klubbiga projektet blandade dans-hits med hårdare spår, en fusion av sounds till viss del präglar rapparens musik än idag. Det var dock ett par tysta år efter albumet då BoBo fokuserade på annat i livet, men sedan 2018 har en stadig ström med singlar pumpats ut som kulminerade i projektet (som han själv inte vill kalla EP) Strax Tillbaka under 2022.

Nu är han tillbaka igen med den somriga afrobeats-bangern "No Löve" som bygger vidare på det lättare sound han började etablera med sitt förra projekt. Tillsammans med producenten Suedi har han skapat något som känns naturligt och firande, men som växte ur en tung period av självförvållad press.

”De blev som ett otroligt tryck man byggde upp i sitt egna huvud och började tänka lite väl mycket på hur saker skulle tas emot så studion blev lite av en trigger punkt så jag undvek den", säger BoBo om perioden efter Strax Tillbaka.

"Jag tror många tänkeratt musiker ska bara vara glada och göra musik. Lite av en ”shut up and Dribble mentalitet” men jag känner mig som en fotbollsspelare som kommer tillbaka från en långtidsskada som övertänker varenda rörelse för att inte slå upp samma skada, och jag tror vi är väldigt många där ute som sysslar med musik som tänker exakt likadant som mig”, fortsätter han.

Hungern är påtaglig på den nya singeln, där vi hör BoBo rappa till en tjej om sina prioriteringar. Han är inte ute efter någon love, han vill bara hålla sig kring de som är äkta.

Lyssna på "No Löve" i DOPEST Playlist!