Gearbox-chef hintar om 'Borderlands 4'

Spelutvecklarens grundare & VD uttalar sig om den efterlängtade uppföljaren – "herrejävlar... det är det bästa vi någonsin har gjort"

När Borderlands släpptes 2009 stack den ut direkt med sin tecknade look, överdrivna action och blandning mellan rollspel- & shooter-genren. Utvecklaren Gearbox Software insåg snabbt att de hade en hit på sina händer och 2012 kom uppföljaren Borderlands 2, innan en längre väntan inleddes fram tills att det tredje spelet dök upp 2019.

I intervju med IGN blir grundaren och VD:n för företaget, Randy Pitchford, frågad om vilket Borderlands-spel han tycker är bäst. Hans svar är mer av en teaser än vad någon kunde ha förväntat sig.

”Vi har inte ens tillkännagivit något om det. Det är uppenbart att vi jobbar på något. Och jag vet vad vi jobbar på, och herrejävlar… Det är det bästa vi någonsin har gjort. Och jag kan inte vänta, men det är inte dags än. Det kommer en tid för det”, säger Pitchford.

Spelet har varit omryktat i flera år och när en film baserad på speluniversumet nu är planerad för release under 2024 har spekulationerna bara intensifierats. IGN har även tidigare rapporterat om att Borderlands 4 fanns med på en läckt lista med spel under utveckling, som ska ha kommit internt från Gearbox.

Den 21:e mars ska Gearbox förmodligen delta i spelkonventionen PAX East, samma plats som de avslöjade Borderlands 3 på. Med lite tur upprepar sig historian detta år med en 4.