Slagsmål mellan polis & fans under Brasilen mot Argentina

Under kaoset ledde kapten Lionel Messi sitt lag av planen & målvakten Emiliano Martinez försökte ta sig upp på läktaren

Under tisdagskvällen den 21:e november spelade Brasilien & Argentina en viktig VM-kvalsmatch på Maracaná-stadion i Rio de Janeiro, då Argentina inför matchen toppade gruppen medans deras klassiska rivaler låg nere på en överraskande låg sjätte plats. Spänningen inför matchen var därför förståeligt nog hög, vilket kokade över på läktaren innan spelarna ens han göra avspark nere på planen.

Ett slagsmål bröt ut mellan fans, polis & säkerhetspersonal strax efter nationalsångerna sjungits klart. Det hela började med att fans från de båda länderna började bråka, något polisen skyllde på att arrangören haft dålig säkerhet utan barriärer mellan fansen. De Argentinska spelarna gick till en början dit för att lugna situationen och målvakten Emilio Martinez försökte klättra upp på läktaren, men efter ett tag leddes de ner i spelartunneln av lagkapten Lionel Messi.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Fabrizio Romano (@fabriziorom)

Så småningom lugnade sig situationen och matchen kunde starta cirka 30 minuter efter utsatt tid. Efter en nästan lika hetsig match vann Argentina med 1-0, genom ett rött kort på Brasilens Joelinton och ett hörnmål från Nicolas Otamendi.

Efter matchen gick flera spelare, inklusive Messi, ut och kritiserade Brasiliens poliskår och säkerhetspersonalen på plats. Det är inte första gången incidenter mellan de två lagen sker i just Brasilien, något som Argentinas lagkapten pekade ut.

”Stor seger i Maracaná även om det kommer märkas av förtrycket av argentinarna återigen i Brasilien. Detta kan inte tolereras, det är vansinnigt och det måste få ett slut nu”, skrev Messi på sin Instagram.