BROCKHAMPTON släpper sista albumet ‘TM’

''The hardest working boy band in show business'' är splittrat

Få hiphopgrupper har haft en så explosiv entré som BROCKHAMPTON. Efter att ha släppt en hel albumtrilogi år 2017, SATURATION, blev hiphopkollektivet en internationell succé. Sedan dess har de tagit lyssnare med storm, tack vare deras experimentella sound, inspirerat av artister som gruppen Odd Future och Kanye West. Faktum är att medlemmarna lärde känna varandra på ett internetforum för Kanye’s fans.

Men allt har inte varit en dans på rosor sedan genombrottet. En inre konflikt resulterade i uteslutandet av en framträdande medlem, och nästan ett helt album värt av material skrotades. Gruppen hittade dock fäste igen och upplevde bland annat stor framgång med albumet GINGER och den virala Tiktok-hiten ”SUGAR”. Men trots detta hittade de aldrig samma momentum som de uppnått innan konflikten och i vintras kom beslutet, gruppen skulle splitras.

BROCKHAMPTON skickade ut ett meddelande på sociala medier där de förklarade att den kommande spelningen på O2 Academy Brixton i London skulle bli deras sista som grupp. Detta var dock inte det sista vi hörde av gruppen för nu är de tillbaka med ett sista album.

Förvirring uppstod tordag natt, då albumet The Family, som var tänkt att vara gruppens sista, släpptes med ett meddelande som avslöjade ytterligare ett album. Nu är TM, det egentliga sista albumet här.

Gruppen brukar lekfullt kalla sig för ett boyband, i ett försök att omdefiniera termen. Men deras sound har alltid varit djupt rotat i hiphop, vilket blir tydligt på albumets första låt, ”FMG”. Med energiska verser över snabba hi-hats rivstartar medlemmarna Kevin Abstract, Dom McLennon och Matt Champion projektet. På flera spår låter gruppen mer som ett boyband än någonsin. Dessa genreöverskridande ögonblick tillför dock snarare än de drar av. Från de poppigare låtarna kommer höjdpunkter som den peppiga refrängen på ”MAN ON THE MOON” och den bitterljuva finalen ”GOODBYE”.

Lyssna på TM nedan!