Två män anhållna för mordet på C.Gambino

Tre dagar efter att rapparen skjutits till döds i Göteborg har nu polisen anhållit två män för sin inblandning

Under onsdagsmorgonen den 5:e juni kunde vi rapportera att den 26-årige rapparen C.Gambino avlidit till följd av en skjutning i ett parkeringsgarage. Mordet tog plats i området Hisingen i Göteborg, rapparen ska själv ha kunnat larma 112 och togs snabbt till sjukhus. Han avled av sina skador bara timmar senare.

I en kommentar till Aftonbladet har nu åklagaren Shahrzad Rahimi, som leder utredningen, bekräftat att två män har anhållits för medhjälp till mord på rapparen.

”De anhölls sent igår kväll”, säger åklagaren Shahrzad Rahimi.

Rahimi meddelar även i ett pressutskick att de båda männen är anhållna på sannolika skäl. De ska även vara kända av polis sedan tidigare och en av de misstänkta är bland annat dömd för inblandning i en uppmärksammad sprängning, skriver GP.

”Nu fortsätter utredningen med bland annat förhör, inhämtning av vittnesuppgifter och tekniska undersökningar”, säger han.

Senare under förmiddagen framgick det att den silverfärgade Volvo V70 som polisen sökte efter i samband med mordet tros ha hittats. Under torsdagsmorgonen sattes en bil i brand på Hisingen och teorin är att det är flyktbilen. Artikeln uppdateras löpande.