Se den första gameplay-trailern för 'Call of Duty: Black Ops 6'

Det efterlängtade spelet har visats upp med en ny trailer, uppvisningar av spellägen som Zombies samt nya funktioner

Det är sommar och som det brukar vara börjar vi även ladda upp för CoD Season, då vi nu fått den första riktiga uppvisningen av Call of Duty: Black Ops 6. Det kommande spelet har tidigare fått teasers, bland annat via en kryptisk hemsida, men nu har vi äntligen fullständiga gameplay trailers att ta del av.

Enspelarkampanjen

Först och främst visas en trailer upp för den allmänna looken på spelet, med fokus på story-läget i enspelarkampanjen. Denna gång får vi följa Black Ops-medlemmen Frank Woods när han utreder ett internt hot hos CIA samtidigt som Gulfkriget (Kuwaitkriget) pågår under det tidiga 90-talet.

Black Ops 6-kampanjen äger rum vid en tid med stor förändring och oro. Sovjetunionen höll på att falla sönder efter Berlinmurens fall och slutet på det kalla kriget. USA var den enda kvarvarande supermakten. Gulfkriget dominerade rubrikerna. Det fanns en växande misstro mot regeringen – något som återspeglades överallt i den tidens musik, TV och popkultur.

Utvecklingen av kampanjen leds av Raven Software i samarbete med Treyarch. Storyn tar formen av en intensiv spionthriller, en sinnesförvirrande berättelse där du aldrig är säker på vem du kan lita på och vad som är verkligt, ett tema som förekommit i flera Black Ops-spel. Långvariga fans kommer även att känna igen att denna tidsram är direkt kopplad till de tillbakablickar från 1980-talet som avslöjades under Black Ops 2.

Multiplayer

I Black Ops 6 Multiplayer-läge kommer spelare att få testa sina färdigheter på 16 nya kartor vid lanseringen, inklusive 12 6v6-kartor och 4 Strike-kartor som kan spelas 2v2 eller 6v6. Dessutom återvänder det mer traditionella Prestige-systemet, som nu är större och mer utvecklat än någonsin tidigare.

En stor nyhet är även hur spelarkaraktärerna rör sig, genom den nya tekniken ”Omnimovement”. Detta innebär bland annat mer flytande animationer och sömlösa rörelser under striderna, vilket inkluderar allt från hur man glider in bakom skydd eller kastar sig ut för att överraska en fiende.

Zombies

Black Ops 6 markerar också återkomsten av Round-Based Zombies, det populära spelläget där spelarna tar ner horder av zombies och som varit en publikfavorit sedan World at War (2008) och det första Black Ops (2010). Vid lanseringen finns två helt nya kartor och senare kan spelare även se fram emot ännu mer spännande tillägg.

Call of Duty: Black Ops 6 släpps den 25:e oktober 2024 på Playstation 5, Playstation 4, Xbox One, Xbox Series X och Series S och Microsoft Windows.