• Foto: Activision
  • Foto: Activision
  • Foto: Activision
  • 21 Savage har inte avslöjats helt ännu. Foto: Activision

Call of Duty tar med rappare i säsong 5

50 år av hiphop firas även i nästa säsong av CoD, dessutom kommer nya fordon, maps & spellägen

Hiphop firar 50 år och nu hoppar även Call of Duty in i firandet. För att fira kommer båda spelen Modern Warfare II och Call of Duty: Warzone att få speciellt gratis innehåll och speciella Bundles tillgängliga under hela säsong 5, med några kända ansikten.

Vi kommer nämligen få spela som Snoop Dogg, Nicki Minaj & (i framtiden) 21 Savage, då de alla blir valbara karaktärer. Alla tre kommer dyka upp i bundles, men mer information om exakt hur ska dyka upp framöver. Dessutom kommer alla att få gratis hiphop "War Tracks", låtar som kan lyssnas på i spelet. Logga in i tre raka dagar så får du en War Track från 80-talet (Foundation), 90-talet (Golden Era) eller 2000-talet (Life After Y2K).

Inom spelen kommer det även ett par unika nyheter för Warzone respektive Modern Warfare II.

Warzone
Två nya fordon kommer att lanseras under säsong 5 för att ge spelarna nya sätt att färdas över Warzones enorma "Battle Royale"-maps. MRAP är ett stort bepansrat fordon med torn för stora strider som kompromissas med nya crossmotorcyklar kommer att finnas tillgängliga som ett snabbt alternativ för två passagerare.

Modern Warfare II
Säsong 5 innehåller flera nya multiplayer-kartor. Två standardkartor kommer vid lanseringen, Punta Mar beskrivs som en helt ny karta med temat kring en evakuerad turistattraktion i Las Almas, och Strike återvänder som en omarbetad karta från 2007 års Call of Duty 4: Modern Warfare. Lounge och Canal kommer att vara de två Gunfight-kartorna som kommer vid lanseringen. Senare kommer även DRC – Zone 1 som en core map baserad på en del i spelläget DMZ.

Säsong 5 kommer även att lägga till nya spellägen för multiplayer, inklusive ett helt nytt rogue-spelläge som heter Havoc. Activision beskriver det som "inspirerat av klassiskt arena-shooter-spel och sedan ytterligare förbättrat med ett slumpmässigt urval av boostande modifierare". Varje match börjar som en match i Team Deathmatch, men spelarna får efterhand boosts som förändrar spelet. Förmånspaket, killstreaks och fältuppgraderingar finns inte tillgängliga i Havoc, och istället kommer matchen att innehålla en av 14 olika modifierare, som kan ändra allt från att gravitationen blir som på månen till armborst med eldspetsar och byte till ett tredjepersonsperspektiv.

Uppdateringen som är säsong 5 rullas ut den 2:e augusti. Säsongen kommer att runda av Modern Warfare 2 och ryktena om årets kommande Call of Duty-spel har redan börjat florera, nyheter planeras dyka upp under hösten.