Central Cee & Dave överraskar: Släpper EPn 'SPLIT DECISION'

Efter singeln "SPRINTER" i fredags kommer nu tre låtar till på en collab-EP, ett spår med produktion av Dave själv

Inte nog med att de släppte singeln och musikvideon ”SPRINTER” utan större förvarning i fredags, nu släpper brittiska superduon Central Cee & Dave även en hel EP.

’SPLIT DECISION’ består av fyra låtar, varav den tidigare släppta ”SPRINTER” är nummer två på track-listan. Från ingenstans avslöjade de båda artisterna på Instagram att EP:n skulle släppas idag måndagen den 5:e juni, vilket även är Daves födelsedag. Han fortsätter även sin rutin med att släppa en låt för sin födelsedag och denna gång ’Our 25th birthday’ som blir en uppföljning på förra årets ”My 24th Birthday” som i sin tur var en uppföljning på ”My 19th Birthday” från 2017.

”Santan” själv har även producerat första spåret ”TROJAN HORSE”, en högenergisk låt som direkt visar deras kemi (om man inte redan kände av den i fredags).

De båda UK-rapparna har hållit projektet kort och koncist, vilket känns som ett statement inför eventuella samarbeten i framtiden. De har definitivt inget att bevisa som två av landet, och världens, största rappare just nu. De fyra spåren har kaxigt stämplat över varenda rad och på fjärde spåret ”UK RAP” tar de det till det till sin spets i hooken, som bland annat följer rader om 00-talsstjärnan Nelly Furtado:

”She don’t listen to UK rap
If it ain’t Dave or Cench”

Spana in videon till tidigare släppta ”SPRINTER” ovan och lyssna på EP:n nedan!