Central Cee samplar Ne-Yo på osläppt låt

Hör låten här

Vad gör man om ens största hit samplar 00-talsikonen Eve? Man samplar Ne-Yo såklart. När Central Cee fick sitt stora internationella genombratt med ”DOJA” var det till stor tack vare den catchiga samplen av ”Let Me Blow Ya Mind”, vars gitarrloop lägger grunden för låtens minst lika virala lyrics.

@centralceeIm singing lol♬ original sound – CentralCee

Under fredagen la Cench upp ett klipp på sin TikTok som visar en snutt av en osläppt låt, som mycket väl kan bli nästa stora hit för Londonrapparen. I låten samplas och interpoleras ”So Sick” av Ne-Yo, en av RnB-legendens största låtar från karriärens peak på 00-talet.

Vi hör den ikoniska harpan i ett stort sett orört format, bortsett från en låg bas, medans Cench sjung-rappar över. Klippets caption lyder ”Im singing lol”, vilket är rapparens erkännande till det faktum att soundet är något helt nytt. Central Cee experimenterade med autotune tidigare i sin karriär, men sedan UK-drill inspirerade ”Day In The Life” tog honom till nya höjder 2020 har han inte lämnat det hårdare flowet.

Om och när singeln släpps kan det markera en ny era för rapparen som sett framgång efter framgång på senare år, framförallt med tidigare nämnda ”DOJA”, senaste EP:n Split Decision med Dave och hans virala freestyle med Drake.