• Foto: Pressbild

Cherrie skapar egen gratisfestival i Kungsträdgården

Efter att ha jobbat med idén i flera år blir den verklighet i augusti, se artister, DJ:s, Playstation-turnering & mycket mer

Cherrie har under sin fortfarande relativt unga karriär hunnit bli en av landets folkkäraste artister. Hon är i skrivande stund ute på sin "Blossom Tape Tour" och släppte härom veckan singeln "LESS", men musik är långt ifrån alla strängar Cherrie har på sin lyra. Nu går hon nämligen ihop med United Stage för att skapa en alldeles egen festival.

Cherrie & Friends Festival kommer bestå av en kväll fylld av uppträdanden från Cherrie själv, gästartister och DJ’s. På plats kommer det även vara olika aktiveringar, allt ifrån en glam-station från IsaDora och en Playstation 5-turnering till limiterade utgåvor av mobilskal och merch från Nudient x Cherrie.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av CHERRIE (@chvrrie)

"Det här är en folkfest. Vi ska ta orten till hjärtat av vår stad, och göra det till ett safe space för alla från alla hörn", säger Cherrie om evenemanget på sin Instagram där hon även lyfter Ung08 & Rinkeby Festivalen som inspirationer.

2019 genomförde Cherrie tillsammans med Red Bull ”Cherrie & Friends Block Party” där vi en mindre gata i Hornstull stängdes ner för en kväll. Detta resulterade i att cirka 7 000 personer deltog och det lyckade evenemanget har nu utvecklats till en hel festival, ett projekt som det jobbats med sedan dess.

Artister och mer information kommer att presenteras inom kort, festivalen äger rum i Kungsträdgården i Stockholm den 26:e augusti.