Cherrie gästas av Yasin på ”123”

En singel från kommande albumet

Cherrie är tillbaka med en ny banger och släpper den 2000-tals-influerade singeln "123". Med sig på låten har hon även rapparen Yasin - där de båda möts under genren RnB.

Samtidigt bekräftar Cherrie att ett nytt album är påväg, och det släpps redan i början av nästa år. Singeln "123" låter lyssnaren få följa med tillbaka i tiden när låtar som Rock The Boat och The Boy Is Mine toppade listorna under tidigt 2000-tal, en låt som formats av Cherries eviga kärlek till RnB-genren.

"Att Yasin är med på låten, gör den bara bättre. Han är min kusin och folk har väntat länge nog på att vi ska göra något ihop. Även fast han är yngre än mig så förstår han den eran och genren vilket gör att vår kemi blir så bra i ”123”, säger Cherrie om Yasins medverkan.

Med låten släpps även en tillhörande musikvideo som visar upp en ny sida av Cherrie, som enligt henne själv är den bästa hon gjort hittills. Videon gästas av ett par olika folkkära artister som bjuder på en eller flera cameos i musikvideon, bland annat Linda Pira, Imenella och Zara Larsson.

"Det är synd att det är en pandemi, att vi inte kan gå ut. Att jag inte kan festa med mina tjejkompisar till den här låten hela kvällen. Men jag är ändå glad att jag kan ge er en av de bästa videor som har gjorts i år med en sjuk låt som är originell och kompromisslös när det kommer till RnB, det är vad 123 betyder för mig", berättar hon.

Låten är producerad av John Alexis, skriven av Leslie Tay, Sonny Fahlberg, Yasin och Cherrie själv. Lyssna på "123" nedan.

Foto: Paul Edwards