Hör Childish Gambinos nya låt med Kanye West här

Donald "Childish Gambino" Glover premiärspelade "Say Less" på Instagram – hör raderna om GQ, Dr. Umar & 'Watch The Throne 2'

Skådespelaren & regissören Donald Glover, aka Childish Gambino när det kommer till musik, är utan tvekan en av sin generations mest mångsidiga skapare. Samtidigt som han har bollat roller i populära serier som Community till egenproducerade Atlanta har han tagit sig till världens största scener med sin musik, men det har nu gått över fyra år sedan vi fick hans senaste album 3.15.20.

Det ska tilläggas att vi fick EP:n Swarm i mars 2023, men den musiken hörde till en serie med samma namn. Nyligen avslöjade dock Gambino att det snart är slut på albumtorkan då två nya album är på väg: Solo-albumet Atavista och soundtracket Bando Stone In The New World.

Det är oklart vad soundtracket faktiskt är till, då inget annat projekt har avslöjats i samband med detta. Oavsett vad har vi nu fått ett första smakprov på ny musik då Childish Gambino livestreamade en låt via Instagram, gästad av ingen mindre än Kanye ”Ye” West.

Gambino spelade upp hela låten, som har ett klaustrofobiskt beat med industriella synthar som påminner om något från Ye:s klassiker YEEZY. Låten har fått titeln ”Say Less” av fans, då frasen återkommer flera gånger genom låten. Främst märks den när Ye berättar om hur hans agent ber honom att prata mindre, innan han ber Jay-Z att svara ja till att göra Watch The Throne 2.

”My agent just called and said ”Yo, say less”
Niggas waitin’ on The Throne like ”Hov, say yes”

Rapparna utbyter rader genom verserna, varav Gambino främst använder tiden till att flexa om sin stil och att han blivit utsedd till ”Best Dressed 2022” av tidningen GQ. Han refererar även till den kontroversiella mediapersonligheten Dr. Umar som bland annat uppmärksammats för att ha gift sig med två kvinnor samtidigt.

”Phone blowin’ up, she like a terrorist
She like ’em rich, smart, middle-aged, arrogant
Let me smoke a pack of your new songs (Damn)
I need two queens like I’m Umar”

I skrivande stund har vi inga releasedatum för Gambinos kommande album, men förhoppningsvis landar de någon gång under 2024. Så länge, missa inte Ye:s disslåt till rapgamet på ”Like That Remix”.