Kanye West släpper "Like That Remix" – dissar Drake & J. Cole

Hoppar in i beefen med en egen version av den ursprungliga låten med Future & Metro Boomin – här är alla rapparna som Ye dissar

Det fullskaliga disskriget inom hiphopen fortsätter att eldas på, först genom en ny disslåt av Drake (och AI-2Pac) men även genom en ny utmanare: Kanye ”Ye” West. Trots att han inte var involverad i den första omgången av beefen mellan Kendrick Lamar, Drake, J. Cole, Future & Metro Boomin har Ye som vanligt hittat ett sätt att ta sig in i handlingen. Han har nämligen släppt ”Like That Remix”, en egen version av dissen som startade allt.

Under lördagen premiärspelade Kanye låten i en podcast med influencern Justin Laboy, innan han släppte den officiellt på sin egen Youtube-kanal under söndagskvällen.

Låten har ett par märkbara skillnader från originalet då Ye ersätter Kendricks vers samt att en tidigare osläppt vers från Future har inkluderats (den har tidigare bara hörts live). Inter-fansen som bidrog med sitt körande på hiten ”CARNIVAL” är tillbaka som den huvudsakliga ingrediensen i beatet, som tolkar om originalet och är producerad av Ye, Metro Boomin & Traxster.

Direkt i den första versen droppar Ye två rader som fångar uppmärksamheten, då han interpolerar Futures ikoniska ”Gucci Flip-Flops”-intro på ”Thought It Was A Drought” från albumet DS2. Han refererar även till Sean John, klädemärket som grundades av Sean ”Diddy” Combs. Om det innebär att Ye stöttar Diddy inför de många anklagelser som riktats mot mogulen är dock oklart.

”Can’t stop, won’t stop
I just f*cked your b*tch in the Sean John tank top”

Foto: Ye via Instagram

Vidare dissar han Drake genom att fråga honom vart ”Lucian” är, då det är ”Drakes mästare”. Han refererar här till Lucian Grainge, VD för Universal Music Group, skivbolaget bakom Drakes OVO. Han går sedan direkt in och dissar Drakes lyrik-skills, samt som han skickar en oväntad känga till J. Cole.

”I can’t even think of a Drake line
Play J. Cole, get the p*ssy dry”

Futures tidigare osläppta vers tillför dock inget till beefen, då han rappar om Patek Philippe-klockor, droger och Prada. En ganska vanliga kombination av ämnen för Future, som även var ganska indirekt med sina dissar på originalet ”Like That”.

I samband med releasen har Kanye även delat en meme på sin Instagram där han dissar J. Cole ytterligare, med en sexuell anspelning som går på samma tema som den raden han la i ”Like That Remix”. I skrivande stund är det här det senaste kapitlet av beefen stannar, men vi kan förvänta oss mer inom kort så håll utkik på dopest.se för uppdateringar.

Foto: Ye via Instagram