Childish Gambino släpper albumsingeln "Lithonia"

Co-producerad med Michael Uzowuru samt svenska giganterna Ludwig Göransson & Max Martin – släpps med releasedatum för albumet

Efter att ha gett oss trailern till Bando Stone & The New World, ett projekt som dubblar som film och album, bjuder Childish Gambino, aka multitalangen Donald Glover, nu på nya låten “Lithonia”.

Låten blir den första singeln från albumet som nu fått ett releasedatum satt på fredagen den 19:e juli. Nya ”Lithonia” är co-producerad av Glover själv tillsammans med Michael Uzowuru och våra svenska giganter Ludwig Göransson (som jobbat med Glover under flera år) och Max Martin.

Filmen släpps under hösten 2024 och kommer att följa en karaktär spelat av Gambino/Glover som är fast i en post-apokalyptisk värld. Albumet kommer att fungera som ett soundtrack till filmen och även bli det sista under artistnamnet Childish Gambino.

I samband med utrullningen av Bando Stone & The New World ger sig även Childish Gambino ut på vägarna för en världsturné. Dessvärre finns inga datum bokade i Sverige just nu, men den 8:e respektive 10:e november kommer han till Oslo och Köpenhamn.

Lyssna på ”Lithonia” på Spotify!