Cleo startar sommaren med "Orkanen"

Samma dag som sommarturnén drar igång på Gröna Lund bjuds vi på en ny singel producerad av Alexander "Academics" Juneblad

Cleo fortsätter att rida på framgångsvågen för det nu två år gamla och prisbelönta debutalbumet Missaoui genom att göra en ny sommarturné som inleds på Gröna Lund i Stockholm ikväll, fredagen den 31:e maj.

För att fira sommaren, turnén och allt vad det innebär bjuder Cleo oss även på ny musik i form av dansanta ”Orkanen”, en frigörande låt som kanaliserar energin som återfinns i såväl hopp som förtvivlan.

”En låt om hur svårt det kan vara att släppa taget och gå vidare. Om att kapitulera inför förändring. Och hur det kan kännas som att slungas runt i en orkan inuti sig själv”, säger Cleo.

Processen bakom låten var lika naturlig som alltid när Cleo linkar upp med producenten, låtskrivaren & artisten Alexander ”Academics” Juneblad. De har samarbetat i åratal och är båda en del av kollektivet Random Bastards.

”Jag skickade en topline till Alex när jag var i Tunisien, och han skickade tillbaka en demo på typ några timmar. Egentligen den första låt vi gjort sen skivan, och jag minns att jag blev helt pirrig i kroppen”, säger Cleo.

Academics svarar med sin sida av storyn:

”Natta skickade mig en melodi där hon sjöng om en orkan exakt när jag satt ute på altanen i Koh Samui och ett sånt där tropiskt skyfall öste ner. Jag spelade in regnet och fåglarna, satte på TB-303an och drömde mig in i stormen och livet, skyddad från de båda”, säger han.

Här kan du se Cleo live i sommar:

  • 31/5 Stockholm, Gröna Lund
  • 1/6 Göteborg, Liseberg
  • 15/6 Malmö, Malmö & Beyond
  • 26/7 Östersund, Storsjöyran
  • 31/7 Grebbestad, Falkeröd Café & Ladan
  • 1/8 Örebro, Wadköping

Lyssna på ”Orkanen” och mer ny musik i DOPEST Playlist!