Cleo släpper singeln ”7 lr 8”

Sista singeln innan nya albumet

Tillsammans med Umeå-kollektivet Random Bastards har Nathalie Missaoui, eller Cleo som hon kallar sig i musiksammanhang, byggt upp en kreativ plattform på egna villkor bortom branschens storstadsfixering. Under våren har hon varit aktuell med singlar som "Torneträsket" och "Tjejerna Tjejerna Tjejerna" - alla som uppvärmning inför kommande debutalbum.

Idag släpper hon den sista singeln inför skivan - "7 lr 8". I låten leker hon runt med uttrycket att ranka en människa utefter siffror, och ställer frågan "Är du en 7a, eller en 8? Ring mig 9-5".

"Det är en historia om att dö och pånyttfödas. Att längta efter jorden och rötterna. Om fruktan för ensamhet och om att ingenting är någonting utan det andra. Om att föra talan för kamp, och samtidigt sjunga för sorg. Om att existera för sina barn, men våga försvinna i inspiration. Det är en förhoppning om att det hårda och kraftfulla går att förena med det sköra och ängsliga. Det är västerbottniska granskogar och röda öknar, fjällbäckar och medelhav. Det är att sakna en pappa. Det är att våga förlora allt du lärt dig, och börja om i något nytt." - Cleo om debutalbumet

Singeln släpps tillsammans med Academics och MISS MAMI. Lyssna på "7 lr 8" av Cleo nedan!