Cleo släpper “Tjejerna tjejerna tjejerna” från kommande albumet

”Missaoui” ute 3 juni

För två veckor sen var Cleo tillbaka med singeln “Torneträsket” med gästspel av Ayla och produktion från Academics. Det var hennes första singel från det kommande debutalbumet “Missaoui som helt och hållet kommer på svenska. Dagens släpp “Tjejerna tjejerna tjejerna”, det andra från albumet, är enligt Cleo ett manifest för kvinnors kraft och frihet:

Det finns inget som får mig att prata så passionerat och starkt som kvinnokampen. Jag lever i den dagligen, jag ser den i varenda kvinna jag möter. Jag har fört talan för den genom min musik länge, varit arg, ledsen och stark. Men jag nådde en punkt där orden tog slut och framförallt orken. Vi är arga, men vi är också mitt i vårat liv och behöver njuta, fira, flyta ut, och ta hand om oss. ’Tjejerna’ är ett space för oss att göra det. Släpp allt. Vi tar resten i gryningen, men nu ska vi festa”, berättar Cleo.

På “Tjejerna tjejerna tjejerna” hör vi Cleo rappa hårt över grynigt hiphop signerat Academics. “Morgonen gryr, det är revolution och barnen ska upp / Jag och tjejerna tjejerna tjejerna tjejerna fuck you”. Producentent Academics säger i sin tur såhär här om låten:

Vi ville göra en stark låt för tjejerna fast på ett för Cleo nytt sätt, där det lekfulla får förmedla det allvarliga budskapet: Vi är mitt i revolutionen men barnen ska samtidigt upp på morgonen, och vi måste ha kul och festa innan det. Av att ha bott ihop med Cleo under den här albumprocessen så har jag sett det här jobbet som är helt övermäktigt -och för mig handlar låten om det.”

Lyssna på “Tjejerna tjejerna tjejerna” med Cleo här nedan!