CoD Modern Warfare III avslöjas – Då släpps det

Efter mängder av rykten bekräftar Activision & Sledgehammer till slut nästa spel i Call of Duty-serien med en trailer

Call of Duty: Modern Warfare-serien är en av de mest inflytelserika någonsin när det kommer till first-person-shooters (FPS) och online-spelande över huvud taget. Den första installationen släpptes 2007 och har sedan dess fått en rad uppföljare, samt en reboot som släpptes 2019.

Reboot-serien fortsatte med Modern Warfare II 2022 och nu är det äntligen bekräftat att vi även får en reboot på Modern Warfare III, som kommer att utvecklas av Sledgehammer Games som skapade originalet tillsammans med Infinity Ward och publiceras av Activision. Den officiella teasern säger inte mycket, men vi får åtminstone en stilistisk bekräftelse på att spelet är på riktigt och att det är på gång.

Release-datum är satt som den 10:e november 2023. De har dock tidigare avslöjat att MWIII kommer visas upp mer detaljerat under ett speciellt evenemang inom spelet "Call of Duty: Warzone", som ryktas äga rum den 17:e augusti. Vilka plattformar spelet släpps på är inte heller bekräftat, men med tanke på tidigare installationers tillgänglighet lär vi se MWIII på PC samt Playstation och Xbox, förmodligen både på nuvarande och tidigare konsolgenerationer.