10-årige Berat fick selfie med Ronaldo – lurade sin pappa

Den unga planstormaren var en av flera som ville träffa sin idol under Portugals match mot Turkiet i EM-gruppspelet

Under mötet mellan Portugal och Turkiet i den andra omgången av gruppspelet i EM 2024 var Cristiano Ronaldo, som oftast, en central figur. Den 39-årige superstjärnan ledde sitt land till en vinst med 3-0 trots att han själv bara stod för en assist, men under matchen var det inte bara försvarare som var på honom.

Hela 6 olika planstormare tog sig nämligen in under matchen för att träffa stjärnan med varierande grad av framgång. De allra flesta var vuxna män som Ronaldo generellt ignorerade, men en speciell kille gjordes det ett undantag för. Det var den 10-årige Berat som löpte in från långsidan för att ta en selfie med sin idol, något Ronaldo leendes ställde upp på.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av DOPEST (@dopest.se)

I en intervju med tyska Bild har Berat nu förklarat hur han lyckades med sin kupp. Han sa till sin pappa att han skulle gå på toaletten, innan han snabbt tog sig fram till planen. Han spelar i det lokala laget KSV Hessen Kassel och var där med sin familj.

”Jag förverkligade min dröm. Nu har jag ett foto med Cristiano Ronaldo. Den ska tryckas på en tröja och sättas upp i mitt rum”, säger han till Bild.

Pappa Cetin berättar att han mycket riktigt trodde att Berat skulle gå på toaletten, men att han istället såg sin son klättra över avbytarbänken. Planstormning är strikt förbjudet av UEFA och kan straffas med böter och avstängning, men på grund av Berats unga ålder fick han endast en tillsägelse.