Cristiano Ronaldo slår världsrekord i flest gjorda landslagsmål

Slog rekordet efter dramatisk vinst

Igår kväll när Portugal besegrade Irland med 2-1 slog Cristiano Ronaldo världsrekord i flest gjorda landslagsmål i herrfotboll. Han hade tidigare tangerat iraniern Ali Daei’s rekord när han gjorde två mål mot Frankrike under EM.

Ronaldo började gårdagens match med att få sin straff räddad av Irlands målvakt Gavin Bazunu, och kort därefter gjorde Irländarna 1-0. Ronaldo och Portugal såg länge ut att gå mållösa tills Ronaldo klev fram och gjorde 1-1 med en distinkt nick i den 89e minuten – och världsrekordet var slaget. Ronaldo och Portugal var dock inte klara för kvällen. Ronaldo skulle återigen kliva fram och bli matchjälte. Efter ett inlägg av Joao Mario gör Ronaldo 2-1 i den 96e minuten och Portugals vinst var ett faktum.

Manchester United-anfallaren har dessutom tangerat Sergio Ramos europeiska rekord för flest herrlandskamper med 180 stycken. Rekordet kommer få stå sig åtminstone den här landslagsamlingen då Ronaldo firade med att ta av sig tröjan och fick gult kort vilket innebär att han missar nästa VM-kval match.