Foto: Simon Almers for DOPEST

Dani M samplar Medina på ”Palmerna”

En klassisk sommarhit får nytt liv med en touch av drill

Dani M har varit med längre än de flesta på dagens svenska hiphopscen. En ingrediens i hans framgångsrecept har varit att våga testa nya inriktningar och aldrig stagnera i sitt sound. Med nya singeln "Palmerna" testar han på det samplebaserade drill-sound som tagit över hiphop världen över under det senaste året.

Produktionen sköts av TMGMoneyGame, som även producerade Danis senaste singel "Banana" med Ricky Rich. Här har han blandat pigga harpor, mjuka pianon och skarpa trummor med en typiskt glidande drill-808. Låtens största utropstecken är dock samplen, eller snarare interpolationen av Medinas sommarplåga "Där Palmerna Bor".

"En ledtråd : Det är en svensk hitlåt från 2012", skrev Dani på sin Instagram en vecka innan släppet och uppmanade sina följare att gissa vilket låt han skulle tolka. Många trodde att han skulle göra om en av sina egna klassiker, eller kanske till och med "Mina Områden" med Kartellen. Markoolio gissade även skämtsamt på sina egna låt "Sola och bada i pina colada", men det var få som gissade rätt på Medinas hit vars refräng har skrivits om smått i "Palmerna".

"Inte en dag har gått, utan att jag tänkt på hur jag f*cka upp dig"

Lyssna på "Palmerna" och mer ny musik i DOPEST Playlist!