Dani M släpper nya skivan ’AMO’

Hela skivan producerad av Shenzi Beats

Dani M droppar idag nya skivan AMO bestående av nio låtar. Skivan är i sin helhet producerad av Shenzi Beats, och innehåller flera av hans släppta singlar från våren, såsom "BRODIE", "Pretty Money", och självklart även "AMO".

Albumtiteln AMO baserar sig på att Dani M har varit med länge i den svenska hiphopscenen, och på den tidigare släppta singeln med samma titel, driver han med uttrycket att han är äldre än många: “Kolla på mig nu mannen – jag är amo in the game”. AMO är översatt från arabiskan och betyder farbror/morbror. Dani M har varit aktiv i lite över tio år och sitter på både viktig erfarenhet och kunskap från scenen. På sin Instagram berättar han:

"I år firar jag 10 år sen jag släppte min första officiella singel. Det har hänt mycket under dom åren både i mitt liv men oxå inom svensk musik. I början på förra året började jag jobba med Shenzi Beats och vi har med tiden förutom blivit bra vänner även hittat ett sätt att jobba där det kommer feta låtar nästan varje gång vi går in i studion."

Albumet startas med ett intro-spår där Dani M börjar rappa om en tjej och hur han fallit för henne, men att förhållandet fallerar när hon får reda på hans kopplingar till den ruschiga livsstilen. Den generella viben på skivan är festlig och som alltid blandar Dani mycket sång i sin rap, samt såklart influenser från reggae-och dansmusik.

Det finns även nya spår på skivan såsom "JENI", "FEELINGS", "30", "MAMI" och "CLAP CLAP" där han varvar ämnen som kärlek, droger, sex och känslor. Detta gör skivan mångsidig och lätt för lyssnaren att hitta något som passar just de - istället för att endast fokusera på ett sound.

Albumet följer upp Dani M's senaste skiva PUSH3R - som var en del av en albumtrilogi tillsammans med producenten Simon Superti. Under Dani M's tio år långa karriär har artisten varit med om en hel del och levererat oförglömliga låtar till lyssnarna, trots att branschen har förändrats en hel del genom åren så finns det en sak som inte förändrats - Dani M's förmåga att konstans leverera bra musik.

Lyssna på nya skivan "AMO" av Dani M nedan och se vilka spår som är dina favoriter.